Saxmordet 4

Hej!

Nu har jag äntligen skrivit klart del 4. Jobbat länge med den. Kommer ej uppdatera i helgen, är borta. Men jag hoppas att ni klarar er ändå!

Alena kokade sitt obligatoriska kaffe och gick och satte sig på uteplatsen. Här kunde hon sitta och titta på grannarna och dammen där man kunde bada. Det stökades borta hos Alexanders. De hade visst gäster. Sofia Alexander (yngsta dottern) sprang fram och tillbaka med brickor, dricka och mat. 

Alena gissade på att Sofias pojkvän var på besök. Det hände att han hälsade på henne ibland några gånger om året. Men som Sofia sprang skulle man gissa att även hans familj var på besök. Alena hade aldrig träffat dem. Men Sofia var en trevlig och rar flicka, det visste Alena då de hade fikat mycket hos varandra. Sofia kastade en stressad blick ut över dammen, och fick syn på Alena där hon satt i sin solstol med de skotskrutiga flanellbyxorna på. Hon höjde handen och Sofia vinkade tillbaka. 
Plötsligt kom en mörkbrunett till kille fram till Sofia och lade armarna kring hennes midja. Tittade åt det håll som Sofia tittade. Han fick syn Alena. Hon anade ett släktdrag hos honom som hon tyckte att hon kände igen. Mörkbrunt, halvlångt hår. Några stora vågor. Att ögonen var mörkt bruna, nästan svarta gick att se även på det här avståndet. Även på det självklara sättet han rörde sig på fick Alena att börja undra. Var kände hon igen honom?
Då kom en medelålders kvinna fram till det lyckliga paret. Hon hade liksom sonen mörkbrunt hår och svarta ögon. Men hennes hår var stramt uppsatt i en stram knut i nacken. Paret hade lösa semesterkläder på sig, men kvinnan hade en nästan militärisk klädsel i chiffergrå dräkt med kavaj och en perfekt struken vit blus. Ett tunt, nästan obefintligt, nät med rynkor prydde Hennes välmejslade ansikte. Hennes mungipor pekade som vanligt neråt. Det var ingen nyhet. Och trots att en hel damm skilde dem och Alena åt så kände hon igen kvinnan. Det var Kerstin Nit, arbetskollega till Alena. Hon hade också fått semester igår. Sofias pojkvän var ingen mindre än Kerstins son Andreas Nit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *